maandag 21 februari 2011

Dag 3: Onze eerste schooldag

Kriebels in de buik... met volle moed trokken we naar onze school ESE Politechnico de Porto.
We kwamen aan om 10.00 uur en maakten kennis met Ana, de medeverantwoordelijke voor de dienst internationalisering. Hier maakten we ook kennis met 2 meisjes uit Oostenrijk en 2 meisjes uit Griekenland. Allemaal heel spontane mensen! We kregen vervolgens een korte informatiesessie en een korte rondleiding van Inês (persoon waar we vanaf het thuisfront al vaak contact met hadden) doorheen het schoolgebouw.




Nadien werden we afgezet bij het kantoor van onze professor, Luís Graca. Hij heeft met ons het te volgen programma overlopen een aangepast. Ons voorlopig lessenrooster vind je in onderstaande foto. De vier vakken die we gedurende deze 3 maand zullen volgen zijn ...
  1. drama - 7 studiepunten
  2. motor expression - 7 studiepunten
  3. special education (inclusion) - 2,5 studiepunten
  4. academy activities - 5 studiepunten
Een totaal van 21,5 studiepunten waar we zeker en vast hele leuke en interessante zaken zullen uit leren! Het contact dat we al hebben gehad met de verschillende leraren verliep zeer vlot, zowel in het Engels als in het Frans. Is wel raar om de klik in je hoofd te maken tussen al deze talen! :)

Omdat we dan 4 uurtjes vrij hadden zijn we iets kleins gaan eten in het "shoppingcenter" vlakbij onze school en vlakbij het hele grote hospitaal van Sao Joao. Nadien zijn we op zoektocht gegaan naar het busstation dichtbij school. Daar hebben we enkele busfolders gekregen met de juiste uren en haltes op die voor ons van toepassing zijn. Nadien zijn we terug naar school gekeerd om onze taak rond "School education in Belgium" te maken. Dit verliep zeer vlot! Goede samenwerking met m'n maatje ;)


Onze eerst gevolgde les vandaag was de les van special education. Terug achter de schoolbanken, 2  Belgische meisjes tussen een groep Portugese studenten... apart gevoel!

We zijn met een goed gevoel aan onze eerste schooldag begonnen! Het wordt hier een leuke en leerrijke tijd!

Adeus! x muah

1 opmerking:

  1. wat een superrijke ervaring zeg!!!!
    veel succes daar met de studies,
    allemaal nieuwe dingen ontdekken,super!!!

    knufs en xxxx

    BeantwoordenVerwijderen