vrijdag 8 april 2011

Dag 49: Op zoek naar een lagere school...

Drie weken geleden, had ik een school ontdekt in de buurt van het metrostation ‘Combatentes’. Nu bleek dat dit geen lagere school was, maar wel een crèche. Gelukkig kwamen we daar een dame tegen die ons de weg naar een lagere school kon tonen.

Een beetje verderop bevond zich de lagere school ‘Costa cabral’. Eerst werden we niet binnengelaten door de klusjesman, maar toen kwam de schoolpedagoog aan die ons een beetje kon verder helpen in het Engels. We hebben niet zo veel kunnen zien in het schoolgebouw, maar we hebben toch enkele blikken kunnen werpen.


De klasjes zijn klein en niet kleurrijk.
-       De kinderen waren vooral rustig en zelfstandig aan het werken.
-       Er liep veel personeel rond in het schoolgebouw.
-       Kleine koffieruimte voor de leerkrachten.
-       Binnenspeelplaats aanwezig.
-       Pedagoge droeg een witte short, net zoals de vrouwen in de eetruimte (refter).
-       Kinderen zeiden vriendelijk “bye” als we door hun klaslokaal naar buiten gingen.


De schoolpedagoge heeft ons nadien doorverwezen naar het hoofdgebouw vlakbij de volgende metrostop. Daar aangekomen, zagen we eerst een kleine lagere school, en hierachter lag het grote schoolgebouw, dat tevens het hoofdgebouw was van de twee andere. De contactpersoon die de pedagoge ons had doorgegeven was er op dat moment niet. Dus we gaan in de loop van volgende week nogmaals contact opnemen.

Vanavond is het girlsnight bij Silke en Sofie en deze nacht komt Liselotte toe, samen met haar vriendje Antony. :)

Tot morgen! xxx
Nog 2 keer slapen!

2 opmerkingen:

  1. amaai maaike,de spanning stijgt he,we komen bijna richting portugal!!! we kijken er allen super naar uit,wat zullen we blij zijn jou te zien en te kunnen knuffelen!!!!
    porto,her we come!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen