maandag 16 mei 2011

Dag 87: Schoolbezoek

Drama, was nog nooit zo saai geweest :( We hebben de hele tijd geluisterd naar de Portugese verhaaltjes van onze medestudenten. Van half 9 tot 11 uur.... 



Nadien hebben we besproken welke score we toegekend zullen krijgen voor onze participatie tijdens deze lessen. Waarschijnlijk krijgen we een 15/20. Hiermee zijn Ine en ik wel best tevreden.

De namiddag zijn we eindelijk een lagere school kunnen gaan bezoeken met onze medestudenten van de lessen special education en muziek. Ik vond het zeer interessant wat ik daar allemaal heb kunnen waarnemen. Via een mooie powerpoint, maakten we kennis met 13 leerlingen die speciale noden hebben in het gewone onderwijs. Er zit bijvoorbeeld ook een meisje met een eetstoornis op deze school. Ze mag enkel eten, wat haar wordt aangeboden. Andere zaken, kunnen leiden tot haar dood. Ze heeft dus constante bewaking/ begeleiding nodig, maar volgt de lessen in een gewone klas.

Deze 13 kinderen volgen de lessen meestal in een gewone klas, maar worden ook vaak begeleid door experten in een aparte "unit" of "groep". De schooldagen in Portugal duren veel langer dan bij ons in België. De school start om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Hiertussen hebben de kinderen één uur pauze van 13.00 tot 14.00 uur.

Ik vond het heel leuk om een korte rondleiding te hebben gekregen in deze school. Als alles goed gaat, zouden we vrijdag nog eens een kijkje willen gaan nemen in een klas, om te zien hoe het gewone lesverloop eraan toe gaat.











Liefs,
Maaike xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten